Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Снимките са от Варна нали ?
    Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Да ...... снимки имам и на варненската оффроуд група,която беше за малко на откриването (момчетата бяха с ктм ехц 200,ехц 250,едно 525,кавазаки кх 125 и една априлия схв 450 ) но съвсем забравих да ги кача.Ще гледам тази вечер да ги метна да се познаете

Коментар

Husqvarnata е 610 с генерация Pro Circuit , Jet KIt подготвена за писта но с регистрация

Коментар

без да искам дублирах мненията...
          Последно редактирано от Valentin Krasimirov; 11-05-14, 02:16.

Коментар

Момчета да ви разкажа какво ми се случи и като съвет и като поука/замисляне/извод за всеки един,който чете темата......

Както всяка вечер така и тази на 10.05 срещу 11.05 около 00.00часа излязох от нас да си направя вечерната разходка за лека нощ...запалих,отидох да заредя и реших да пообикалям както всеки път...карам си аз,карам...решавам да мина през центъра на Варна....карам си аз с около 60-65км/ч и гледам,че в насрещното платно,където са спряни бакшишите единия е с запалена кола )фаровете светят и гумите са завъртяни-демек ще излиза от парко мястото....в следващите две секунди той леко се подава аз си казвам -ТОЗИ МОЖЕЛИ ДА НАПРАВИ ОБРАТЕН ????? .....в следващите секунда и половина,когато аз бях на 3 метра от него-той НАПРАВИ ОБРАТЕН ЗАВОЙ .............аз набивам спирачките,но удара неизбежен.....хвърча през кормилото и през колата,падам по гръб,едно претъркулване още и каската ми спира в или около тротоара-не помня точно......ставам и първата ми мислъл беше-Боже,мотора ми как е ??Гледам оранжевия звяр лежи паднал-вдигам го-напръв поглед добре,оглеждам го-ябе коловете прави,каплата права,корите здрави,кормилото право-викам си възможно ли е....не тече масло,двигателя е цял.........викам си НЕ,НЕ не може да е истина и продължавам да оглеждам-АБЕ ВСИЧКО ИЗГЛЕЖДА НАРЕД-само единия гард счупен на кормилото и гърнето леко влязло навътре,но не гърнето е изкривено,а планката,която го държи.Гърнето няма никаква следа от удара...................

...............насъбраха се хора-викам им добре съм няма проблем-тук е момента да спомена,че ако не бях с закопчана каска,брич,мото-яке,ботуши,ръкавици-сега можеше да пиша тези неща от болницата или дори можеше да нямам физическата възможност да ви ги пиша........вадя бакшиша от колата-викам и да го заритам с ботушите няма файда,просто му казах-
            Приятелю ако този номер го направиш не на центъра а някъде другаде-знаеш ли,че може да викаш не КАТ и някой,който да прибере това,което е останало от някой като мен с мотор ??Момчета нямах сили нито за скандали,нито за нищо-просто му повтарях-Господ ме спаси в този момент.....Господ ме спаси.......думите на Бакшиша са ясни-брат не те видях ,откъде дойде,кво стана-а аз просто си поклатих с глава и си казах-ДА ПАЗИ ГОСПОД ВСЕКИ ЕДИН ОТ ПОДОБНИ СИТУАЦИИ.....аз поуката си я направих,но и вината си е доста моя,защото въпреки много добре осветения през ноща град,аз в момента на удара бях на габарит !...............

...........поседях до мотора още 5-6 мин докато адреналина спадне,оглеждах машината-за щастие всичко изглеждаше като на филм-моора имаше само една изкривена пластинка и счупен гард-даже лепенките бяха добре......

.........вика бакшиша кво ще правим-Мисля си аз съм на 18 и половина,имам книжка,мотора е изряден напълно ама мотора е 654цц-и като знам,че ми трябва категория А2 (21год) ,а не А1 викам ще вземат да ми натряскат едни акове......викам му-Приятелю,Слава Богу съм добре-ще се наспя 2 дена ще ми мине натъртеното по гърба-но ти човече се оглеждай,защото ТИ НАПРАВИ ОБРАТНИЯ ЗАВОЙ КОГАТО АЗ БЯХ НА 3 МЕТРА ОТ КОЛАТА ТИ ! Аз КАРАХ С 60 ТОЧНО,НЕ С 200-НЯМАШ ОПРАВДАНИЕ,ЧЕ НЕ СИ МЕ ВИДЯЛ.....Аз си се прибирам ..........ритнах си мотора-бегачката си запали от раз и си се прибрах...............

В гаража огледах мотора подробно-ами засега не откривам нищо освен гарда и пластинката.Мотора работи нормално,не забелязах да бие на една страна,гледах няколко пъти и коловете и джантата..........момчета изглежда поне засега,че наистина и аз и машината Господ ни спаси.

Това ми е за урок.Знам много добре,че колите понякога не ни забелязват,знам,че трябва сам да се пазя........но от днес ще бъда по внимателен и вече на габарит няма и през деня да карам......и вече ще имам още едно на ум.

Засега толкова....утре ще допиша и ще покарам хубаво мотора да видя дали всичко е наред.................

Лека вечер колеги,бъдете внимателни,предпазливи,бъдете готови за всичко........
            и карайте ЕКИПИРАНИ !!!!!!!!!!!!!

..........Ейййй и ако всичко по мотора е наред очаквайте снимки скоро на предна гума и на задна,че си намерих един паркинг много удобен за простотии и малко по-малко почнах да задобрявам на 1 колелеле
            Последно редактирано от Valentin Krasimirov; 11-05-14, 02:30.

Коментар

Първоначално публикуван от Valentin Krasimirov Преглед на мнение
              Момчета да ви разкажа какво ми се случи и като съвет и като поука/замисляне/извод за всеки един,който чете темата......

Както всяка вечер така и тази на 10.05 срещу 11.05 около 00.00часа излязох от нас да си направя вечерната разходка за лека нощ...запалих,отидох да заредя и реших да пообикалям както всеки път...карам си аз,карам...решавам да мина през центъра на Варна....карам си аз с около 60-65км/ч и гледам,че в насрещното платно,където са спряни бакшишите единия е с запалена кола )фаровете светят и гумите са завъртяни-демек ще излиза от парко мястото....в следващите две секунди той леко се подава аз си казвам -ТОЗИ МОЖЕЛИ ДА НАПРАВИ ОБРАТЕН ????? .....в следващите секунда и половина,когато аз бях на 3 метра от него-той НАПРАВИ ОБРАТЕН ЗАВОЙ .............аз набивам спирачките,но удара неизбежен.....хвърча през кормилото и през колата,падам по гръб,едно претъркулване още и каската ми спира в или около тротоара-не помня точно......ставам и първата ми мислъл беше-Боже,мотора ми как е ??Гледам оранжевия звяр лежи паднал-вдигам го-напръв поглед добре,оглеждам го-ябе коловете прави,каплата права,корите здрави,кормилото право-викам си възможно ли е....не тече масло,двигателя е цял.........викам си НЕ,НЕ не може да е истина и продължавам да оглеждам-АБЕ ВСИЧКО ИЗГЛЕЖДА НАРЕД-само единия гард счупен на кормилото и гърнето леко влязло навътре,но не гърнето е изкривено,а планката,която го държи.Гърнето няма никаква следа от удара...................

...............насъбраха се хора-викам им добре съм няма проблем-тук е момента да спомена,че ако не бях с закопчана каска,брич,мото-яке,ботуши,ръкавици-сега можеше да пиша тези неща от болницата или дори можеше да нямам физическата възможност да ви ги пиша........вадя бакшиша от колата-викам и да го заритам с ботушите няма файда,просто му казах-
              Приятелю ако този номер го направиш не на центъра а някъде другаде-знаеш ли,че може да викаш не КАТ и някой,който да прибере това,което е останало от някой като мен с мотор ??Момчета нямах сили нито за скандали,нито за нищо-просто му повтарях-Господ ме спаси в този момент.....Господ ме спаси.......думите на Бакшиша са ясни-брат не те видях ,откъде дойде,кво стана-а аз просто си поклатих с глава и си казах-ДА ПАЗИ ГОСПОД ВСЕКИ ЕДИН ОТ ПОДОБНИ СИТУАЦИИ.....аз поуката си я направих,но и вината си е доста моя,защото въпреки много добре осветения през ноща град,аз в момента на удара бях на габарит !...............

...........поседях до мотора още 5-6 мин докато адреналина спадне,оглеждах машината-за щастие всичко изглеждаше като на филм-моора имаше само една изкривена пластинка и счупен гард-даже лепенките бяха добре......

.........вика бакшиша кво ще правим-Мисля си аз съм на 18 и половина,имам книжка,мотора е изряден напълно ама мотора е 654цц-и като знам,че ми трябва категория А2 (21год) ,а не А1 викам ще вземат да ми натряскат едни акове......викам му-Приятелю,Слава Богу съм добре-ще се наспя 2 дена ще ми мине натъртеното по гърба-но ти човече се оглеждай,защото ТИ НАПРАВИ ОБРАТНИЯ ЗАВОЙ КОГАТО АЗ БЯХ НА 3 МЕТРА ОТ КОЛАТА ТИ ! Аз КАРАХ С 60 ТОЧНО,НЕ С 200-НЯМАШ ОПРАВДАНИЕ,ЧЕ НЕ СИ МЕ ВИДЯЛ.....Аз си се прибирам ..........ритнах си мотора-бегачката си запали от раз и си се прибрах...............

В гаража огледах мотора подробно-ами засега не откривам нищо освен гарда и пластинката.Мотора работи нормално,не забелязах да бие на една страна,гледах няколко пъти и коловете и джантата..........момчета изглежда поне засега,че наистина и аз и машината Господ ни спаси.

Това ми е за урок.Знам много добре,че колите понякога не ни забелязват,знам,че трябва сам да се пазя........но от днес ще бъда по внимателен и вече на габарит няма и през деня да карам......и вече ще имам още едно на ум.

Засега толкова....утре ще допиша и ще покарам хубаво мотора да видя дали всичко е наред.................

Лека вечер колеги,бъдете внимателни,предпазливи,бъдете готови за всичко........
              и карайте ЕКИПИРАНИ !!!!!!!!!!!!!

..........Ейййй и ако всичко по мотора е наред очаквайте снимки скоро на предна гума и на задна,че си намерих един паркинг много удобен за простотии и малко по-малко почнах да задобрявам на 1 колелеле
              Човече, настръхнах, докато четях статията ти. За съжаление точно това са резултатите от вечната борба за надмощие, между колите и моторите Ясно е че бакшиша не те е видял, ясно е че си бил на габарит, а не на фар, но най-важното е, че преди случката си уловил момента и с опита, които си придобил си успял да предвидиш ситуацията А този който те е спасил, сам си разбрал, че е Господ Щом като машинтата ти е добре, е напълно възможно точно преди удара да си успял да спреш на сантиметри от колата и така да си излетял от силната спирачка, а кривините по гарда и гърнето да са в следствие на падането на мотора на асфалта. Най-важното е, че си научил урока си и че ще имаш възможност да продължаваш да караш
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

.....снощи взех един горещ душ,легнах и очаквах на сутринта да не мога да мърдам-но за щастие отново днес ме боли по-малко и от вчера.Да,около кръста има малко оток и когато вървя прав малко накуцвам,но ще ми мине....юнак без рана може ли :д

....удар имаше ! Много лошо се случи случката на много мазен асвалтов участък-когато набих спирачките и задната гума и предната поднесоха-мотора не се вдигна и 1 см на предната гума-аз просто направих около метър спурачен път и се ударих и литнах напред......в последните мигове се опитах да мина отдясно на колата и донякъде май успях,защото ударих колата около калника след предната гума.....разпилях му пластмасите и май това ме спаси от изкривяване я на капла я на предница или недай си Боже рама......каквото и да мисля или разсъждавам-[B]просто тази нощ аз изкарах един много много голям късмет !

Изводите си ги взех веднага ! Просто явно е трябвало да мина през това....както казах винаги съм знаел,че за да оцелееш с мотор в града трябва да караш с мисълта,че си невидим за останалите..... вече ще съм много по предпазлив.

Иначе за карането-ей сега да хапна малко и да пооправя едни други неща и ще се поразходя да видя вече има ли някакви нередности по мотора и т.н.,а и малко за самочувствие ,че вчера след удара се върнах като препикано мушкато от пинчар :д

П.С.Вчера през дена м/у другото си мислех как ще съм във Варна още 15-16 дена и за тези 3 месецапрестой как не съм си изтървал даже 1 път мотора.....и вечерта стана панаира

Коментар

Всичко си е както преди !
                  ......мотора го пусках няколко пъти по едно нанадолнище с 20км/ч без ръце и мотора си върви направо-няма никакво биене в някоя посока.Огледах пак 20 пъти и каплата и коловете-всичко е идеално-няма криво,няма одраскано........огледах масло,антифриз всикчо е в нормата,няма течове........гърнето и то се оправи много бързо-свалихме корите,изправихме пластинката на магарето,където се захваща гърнето.После свалихме и гърнето и маааааалко му поизправихме ухото,че и то беше малко мръднало......ето малко снимки.....

Ето тази част от магарето я изправихме:

Възстановяваме нормалната,права форма на ухото на гърнето:

Резултата в крайна сметка:ляво преди удара,а в дясно снимката е от преди 20 мин след като оправих гърнето:

Насочиха ме към сервиз,където ще ми залепят и двата гарда (оказа се,че 2-рия е пукнат също) и нямало да може да се разбере,че са били счупени.Така,че утре и гардовете ще оправя,че нямам пари за хубави Трипач гардове......

П.С. Вече мога наистина да се възстановявам спокойно

Коментар

......вече и с залепени гардове-ще изкрарат до следващото падане/изтърване на мотора......

.....от основния ремонт вече съм му направил близо 2,500км и скоро ще му наливам новото Аджип 10в-60

Коментар

Тези дни бях малко по свободен и свърших започнатата работа отпреди 5 месеца.....

Още след Нова Година си купих полиацетал (черен) ф30мм и дължина на пръчката 25см-цена с доставката 16лв и някакви стотинки...
                      После закупих шпилка 5мм и си отрязах двете необходими парчета.
                      После установих,че и двете ми оси около средата са плътни 1см-тоест за да направя тапите трябваше да свалям гумите,да ходя по стругари....пък дойде и Февруари месец и мотора го карам всеки ден и все отлагах тази работа и така до вчера.....

Занесах материала на стругаря и му обясних какво трябва да става.Резултата:

П.С. Преди започне всичко много се чудих дали въобще да се захващам или да си купя от ибей 2-ра ръка оригинални.Ами не съжалявам и защото ми излезнаха общо с труда има няма 25лв и защото си ги направих 1 идея по-дълги.

Качих мотора на стойка,свалих гумите,взех осите и пак при стругаря....оказа се,че в средата са плътни няма и 1см и то беше някаква пластмаса,а не метал....

Естествено,тъй като гумите бяха свалени,и лагерите,и осите и болтовете и всичко беше обилно смазано с графитна грес.

В крайна сметка излезе това:

Коментар

Браво добре е станало.Но можеше малко по голямо Ф, щеше да изглежда още по добре.
                        Относно шпилките не знам какви си взел...?дано да не са онези никелираните по 1.5лв, защото са много меки и не стават за тая работа.Трябва да имат някаква закалка примерно има черни шпилки Ф8 закалени на 8.8, 10 и т.н. Казвам ти го от опит тези меките не стават.При падане провлачват и се огъват.Но и много закалени не стават защото ще се счупят.Аз на моя ги направих от закалка 8.8 което ще рече:
                        Първата цифра х 100 = 800 MPa гранична якост.
                        Втората цифра х 10 = 80% х 800 = 640 MPa граница на провлачване.
                        Произведението на първата и втората цифра х 10 = 8х8х10 = 640 MPa граница на провлачване.
                        KTM 640 LC4 Prestige Supermoto;YAMAHA WR450F/08

Коментар

Да си кажа и моето мнение. На мен не ми харесва, как са станали тапите. Гледам ги и нещо не е както трябва .... А сетих се, наистина диаметъра им е много малък Иначе браво на Тихомир за информацията за шпилките, тя е много важна. Сега като се замислям, аз дори не зная на моя мотор какви са???
                          SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Благодаря за полезните постове !
                            Ами значи ще търся други шпилки....моите трябва да са от най-обикновените,защото са 0.8лв парчето
                            Иначе за Ф-то лично аз исках да е 3см,защото по-големите мааааалко почват да ми грубеят-просто въпрос на вкус : ).Но наистина ще се поразгледам за някаква по стабилна шпилка.

П.С. Когато стягах ми дойде на ум дали няма да се развиват от вибрациите/дупки/неравности ??Нямах в момента лепило за болтове и просто ги стегнах доколкото позволяваше материала.Днес покарах малко-дотук добре.Мислех да сложа по 2-ра гайка от всички страни,но идват къси шпилките....някой нещо по въпроса или излишно се притеснявам.
                            Последно редактирано от Valentin Krasimirov; 23-05-14, 13:15.

Коментар

Re: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Не са излишни, на тия вибратори всяко болче може да се развие, поне аз доста съм изгубил до сега. Най-добрия вариант според мен е да сложиш по една дупка в краищата на шпилките и там по едно такова

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:file_14.jpg
Прегледи:1
Размер:34.5 КБ
ID:5589051

Коментар

Принципно е идея.....като се има впредвид,че шпилката не стръчи извън тапата,а разстоянието от ръба на шпилката до началото е тапата е 1-2мм (колкото да влезе камъка не гедорията) не знам как ще напъхам това нещо.....но все ще дойде на ум нещо,най-малкото ще сложа по малко лепило.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.

Зареждам...
                                X